alles over sporten met de hond, ook voor mensen die een sport zoeken of meer info over de verschillende disciplines willen.
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Vrouwtje van 70 leefde samen met 80 honden

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Lonewolf
Admin
avatar

Aantal berichten : 220
Registratiedatum : 18-11-09
Leeftijd : 39
Woonplaats : Schriek

BerichtOnderwerp: Vrouwtje van 70 leefde samen met 80 honden   za jan 16, 2010 12:34 pm

Het begon met een paar honden en het eindigde in een nachtmerrie voor de beestjes. Een Deense woonde zo samen met 80 à 85 honden. "De urinegeur in haar woning was niet te harden. Agenten kregen tranen in hun ogen toen ze een kijkje gingen nemen bij de vrouw", aldus Peter Jørgensen van de politie op het Deense eiland Bornholm.

De vrouw van 70 leefde op haar eigendom in Olsker samen met de honden. De commissaris kan maar niet vatten hoe de toestand zo uit de hand kon lopen en hoe de vrouw in staat was om samen te leven met die meute honden. De spreekwoordelijke bal ging pas aan het rollen toen de vrouw een vakman geëngageerd had. De man was zo onder de indruk dat hij de politie inlichtte over de wantoestand. "We zijn onmiddellijk gaan kijken", aldus Jørgensen. "De collega's vertelden dat ze tranen in hun ogen kregen van de ammoniakgeur veroorzaakt door de urine van de honden. Haar ganse woning lag ook vol hondenpoep."

Eenzame vrouw
Volgens de politie was de vrouw compleet vereenzaamd en had ze geen contact meer met de buitenwereld. Ook vandaag nog weigert ze alle hulp die de politie haar aangeboden heeft. "En toch gaan we de sociale dienst op de hoogte brengen en het dossier opvolgen", aldus Jørgensen die erg onder de indruk is van de situatie. "Ook de dieren waren er erg aan toe. We hebben er een dierenarts bijgeroepen en die moest het merendeel van de honden laten inslapen. Ze waren er te erg aan toe, dat begreep de eigenares gelukkig ook wel."

Nog vier hondjes
Uiteindelijk mag ze zelf nog vier hondjes houden. "En we gaan erop toezien dat ze de dieren verzorgt, dat begrijpt ze nu zelf ook wel. Verwaarloost ze de dieren opnieuw dan zullen ze door de dierenbescherming opgehaald worden." Maar intussen weigert de vrouw nog altijd hulp van de sociale diensten. "En dat is een tragisch. Ze kan best wat hulp gebruiken en we gaan de bevoegde diensten verwittigen om haar in het oog te houden." (vsv)

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1054497/2010/01/15/Vrouwtje-van-70-leefde-samen-met-80-honden.dhtml
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Vrouwtje van 70 leefde samen met 80 honden
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» cineast John Fernhout / John Ferno - In Ferno

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Hondensport :: Ontspanning :: Hondennieuws-
Ga naar: