alles over sporten met de hond, ook voor mensen die een sport zoeken of meer info over de verschillende disciplines willen.
 
IndexKalenderFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Dodelijke slang houdt labrador in 'wurggreep'

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Lonewolf
Admin
avatar

Aantal berichten : 220
Registratiedatum : 18-11-09
Leeftijd : 39
Woonplaats : Schriek

BerichtOnderwerp: Dodelijke slang houdt labrador in 'wurggreep'   ma jan 18, 2010 12:14 pm

De eigenaars van labrador 'Bronson' schrokken zich rot toen hun hond thuiskwam met zijn nieuwste speeltje: een uiterst giftige 'Copperhead' slang. Het beest had zich helemaal rond de snuit van Bronson gekronkeld en de situatie kon op elk moment uit de hand lopen.


Bronson verkeerde in een zeer benarde positie.De familie Allen in Australië is al wel wat gewoon van hun labrador. De hond brengt vaak allerlei voorwerpen mee naar huis. Toen hij onlangs trots zijn nieuwste vondst showde, konden Peter en Deborah Allen hun ogen niet geloven. Bronson daagde op met een dodelijke slang. Wat erger was, de staart van de 'Copperhead' zat in zijn muil en de rest van de slang had zich rond zijn snuit gekronkeld. Het was een uiterst gevaarlijke situatie voor Bronson.

Foto
"We waren niet zeker of de slang nog leefde maar toen ik tegen de kop van het beest duwde, bewoog de slang", vertelt Deborah Allen. Toen ze een plan aan het bedenken waren om hun hond uit zijn penibele situatie te verlossen, droeg Peter zijn vrouw op om er toch maar een foto van te nemen. "Anders zou niemand ons geloofd hebben", verklaart hij.

Zak
Gelukkig was Bronson een zeer goed opgevoede hond waardoor hij onmiddellijk gehoorzaamde toen Peter Allen hem beval om de slang los te laten. Hierdoor kon de eigenaar het gevaarlijke beest voorzichtig in een zak stoppen en de hond bevrijden uit zijn benarde positie. Zowel Bronson als de slang werden zo snel mogelijk naar de dierenkliniek gebracht.

Beet
Een bloedtest bevestigde dat de hond wel degelijk gebeten was door de dodelijke slang. Bronson werd vier dagen gehospitaliseerd en recupereerde wonderwel van zijn schrikbarende avontuur. (hlnsydney/kve)

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1055368/2010/01/18/Dodelijke-slang-houdt-labrador-in-wurggreep.dhtml
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Dodelijke slang houdt labrador in 'wurggreep'
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Hondensport :: Ontspanning :: Hondennieuws-
Ga naar: